Overgewicht programma

overgewicht

Dit programma is bedoeld voor mensen met obesitas (BMI boven de 30) en bestaat uit een beweegprogramma, dat door een fysiotherapeute van Fysiotherapie-Dalfsen begeleid wordt en een themaprogramma, dat wisselend door een diëtiste: Angela Schokker en een psychologe: Korrie van den Ende begeleid wordt.

De doelstelling van het programma is om gezonder te leren leven en daardoor uw gewicht op peil te houden.

In het themaprogramma psychologie werken we aan motivatie, eetgedrag, voor jezelf zorgen en omgaan met je lijf. In het themaprogramma voeding krijgt u informatie over voeding en leert u gezond met voeding om te gaan. In het beweegprogramma fysiotherapie staat plezier in bewegen voorop en zal de aandacht worden gevestigd op verbetering van de conditie, het leren kennen en verleggen van uw grenzen en het onderhouden van een actieve leefstijl.

Het programma duurt 12 weken. Wekelijks zijn er 2 fysiotherapie-trainingen van 1 uur en een themabijeenkomst van 1 uur. Daarnaast zijn er twee korte individuele consulten bij de diëtiste.

Het themaprogramma psychologie valt niet onder de verzekerde zorg en kost € 90,-. Het themaprogramma voeding valt onder de BasisGGZ en wordt vergoed, nadat u uw eigen risico heeft opgemaakt. Het beweegprogramma fysiotherapie wordt eventueel vergoed in uw aanvullende verzekering.