Actief leven met onvoldoende begrepen lichamelijke klachten

actief-leven

Dit programma is bedoeld voor mensen met onvoldoende begrepen lichamelijke klachten en bestaat uit een psychologiedeel en een fysiotherapiedeel. Het psychologiedeel wordt verzorgd door: Korrie van den Ende en het fysiotherapiedeel door Jojanneke ten Brinke: Balans fysiotherapie en fitness .

De doelstelling van dit programma is: op een positieve, meer ontspannen en actieve manier leren omgaan met je klachten.

In het psychologiedeel werken we hier aan door bewust te leren omgaan met je gedachten, je gevoelens en je gedrag. We staan stil bij thema’s als je dagindeling, stress, je lijf, communicatie en assertiviteit.  Het psychologiedeel bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van 2 uur.

In het fysiotherapiedeel werken we aan de doelstelling d.m.v. gedoceerd gaan bewegen, plezier krijgen in bewegen, ontspannen en wellicht conditie opbouwen. Het fysiotherapiedeel bestaat uit 25 trainingen van 1 uur.

Na afloop van dit traject zijn er 3 maanden en 6 maanden later followup bijeenkomsten om de ontwikkeling verder te verankeren.

Het psycholgiedeel valt onder de BGGZ. Hiervoor is dus een verwijsbrief van de huisarts vereist met (vermoeden van) een psychische stoornis. De vergoeding gaat pas in, wanneer u uw eigen risico opgemaakt hebt (zie vergoedingen). Het fysiotherapiedeel wordt eventueel in uw aanvullende verzekering vergoed, wanneer u door uw huisarts verwezen bent.